Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици

юни 26, 2021

На 26 юни 1988г. за първи път се отбелязва обявеният от ООН Ден за борба с наркоманията.

На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.
Ефективните отговори на световния проблем с наркотиците изискват приобщаващи и отговорни институции на наказателното правосъдие, здравеопазването и социалните услуги.
Целта е да работят ръка за ръка, за да предоставят интегрирани решения в съответствие с международните конвенции за контрол на наркотиците, задълженията за правата на човека и целите за устойчиво развитие.
Общински съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) – Русе и Превантивно информационен център (ПИЦ) към него осъществяват на местно ниво националната политика по превенция употребата и злоупотребата на наркотични и нови психоактивни вещества /ПАВ/. Експертите, работещи в ПИЦ, участват в реализирането на Национални програми за превенция. Провеждат информационни кампании, работни срещи, обучения в областта на превенция на употребата на ПАВ. Работят съвместно с РУО, МВР, РЗИ, русенски училища и други институции.
Към ПИЦ – Русе функционира и Клуб на доброволеца, където се провеждат обучения по въпроси, свързани с превенцията и рисковете от употреба на ПАВ. Организират се културни и спортни мероприятия, конкурси и национални срещи, в които доброволците участват активно.

Детайли

Дата:
юни 26, 2021

Място

ПИЦ РУСЕ
ул. „Плиска“ № 78; бл. „Мадара“
Русе, Русе 7000 България
+ Google Map
Phone
0887501683
View Място Website