Спортът е психическо здраве, мотивация и дисциплина

/ октомври 11, 2023/ Новини/ 0 comments

Спортът е психическо здраве! Спортът е физическо здраве! Спортът е емоция! Спортът е воля! Спортът е дисциплина! Това желаят да възпитат експертите на Превантивно-информационния център /ПИЦ/ към Общински съвет по наркотични вещества – Русе в младите русенци. За целта 10 октомври – Световния ден на психичното здраве продължи с отбелязването му, като ПИЦ организира спортно мероприятие включващо деца и младежи от доброволческия клуб на ПИЦ, доброволци към Български червен кръст и Младежки парламент в спортната зала на СК „Захариев Файт Тийм“. Събитието беше съсредоточено върху спорта и неговото положително влияние върху психичното здраве.

Професионален треньор проведе функционална тренировка за цялото тяло на участниците и ги мотивира да оползотворяват свободното си време по здравословен и позитивен начин, като се занимават с физически активности. Идеята на организираното преживяване е да покаже на младите хора, че спортът е изключително полезен за психичното здраве, тъй като помага за намаляване стреса, повишава самочувствието и подобрява настроението. А и когато си ангажиран и дисциплиниран, нямаш време да мислиш по какъв нездравословен начин да запълниш свободното си време.

След приключването на тренировката, можем да потвърдим, че отзивите бяха много положителни. Децата и младежите изразиха голям интерес към спортните активности и бяха доволни от възможността да участват в тази тренировка. Ние, експертите на ПИЦ продължаваме да показваме, да въвличаме, да мотивираме „нашето бъдеще“ да води здрав и достоен живот.

Share this Post

Leave a Comment