„Ще се справим ЗАЕДНО“: ПИЦ – Русе инициира превантивни сесии за ученици, родители и учители в училище ОУ „Никола Обретенов“

/ октомври 4, 2023/ Новини/ 0 comments

На 02.10.2023 г. стартира и универсалната програма „Ще се справим ЗАЕДНО“ на Превантивно-информационен център – Русе /ПИЦ/, изготвена според стандартите на Наредба № 6/2014 г. и одобрена от Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

В програмата се предвиждат превантивни сесии с учители, родители и ученици от 3 и 4 клас от русенското училище ОУ „Никола Обретенов“, като авторите на програмата иновативно ще включат и студенти от специалността „Социална педагогика“, които ще им партнират при сесиите с децата.

Експертите от ПИЦ – Русе започнаха работа с петте учители на петте паралелки от училището, премина и първата среща с родителите на учениците. Предстоят срещите със студентите, като след тяхната „подготовка“ ще влезем заедно часовете по свободно избираема подготовка на децата от начален етап на образование, за да се опитаме „ЗАЕДНО“ да изградим техните нагласи и умения за здравословен начин на живот, реална самооценка, справяне с предизвикателствата на бъдещата тийнейджърска възраст.

На добър час, колеги!

Share this Post

Leave a Comment