Старт на универсалната превантивна програма ‘Ще се справим ЗАЕДНО’ в ОУ ‘Никола Обретенов’ – Русе

/ ноември 9, 2023/ Новини/ 0 comments

С много вълнение и още повече ентусиазъм стартираха първите сесии при децата в 3 и 4 клас в ОУ „Никола Обретенов“ – гр. Русе по универсалната превантивна програма на Превантивно-информационния център – Русе „Ще се справим ЗАЕДНО“.

Припомняме, че предвидените първи сесии с учители и родители преминаха успешно и „добре подготвените“ и най-вече вече отлично мотивирани студенти от специалността „Социална педагогика“ при РУ „Ангел Кънчев“, от клуб “Млад педагог/социален педагог/ с ръководител доц. д-р Багряна Илиева заедно с експертите от ПИЦ трепетно пристъпиха прага на русенското школо, за да посрещнат предизвикателството „Що е то превантивна работа при децата от начален етап на образование?“

В иновативната програма изготвена от екипа на Превантивния център са планирани три модула от по две интерактивни срещи, първата от която бе насочена към формиране на нагласи и умения за здравословен начин на живот. При нея децата бяха провокирани умело от студентите, под менторството на специалистите, да изготвят здравословно дневно меню, като аргументират своя избор от предоставени преди това продукти.

Интерактивните методи, използвани по време на сесията, различния и индивидуален подход към децата, резонно даде очаквания резултат и в края на срещата, удоволствието и забавлението в очите на децата донесе заслуженото удовлетворение при студенти и експерти.

Родители, деца, учители, студенти и колеги, нека си пожелаем успех „ЗАЕДНО“, защото днешната ни упоритост и работа в областта на превенцията е залог за успешното справяне с предизвикателствата при подрастващите утре.

Share this Post

Leave a Comment