Отбелязване на 5 декември – Международния ден на доброволеца

/ декември 8, 2022/ Новини/ 0 comments

На 07.12.22г. от 18:00 часа в Зала Военен театър – Русе се състоя постановка на тема „Даскалото е COOL“, която беше представена от Драматичен театър – гр. Търговище. Тя беше организирана по повод отбелязването на 5 декември – Международния ден на доброволеца, предвид факта, че доброволците са неизменна и важна част от реализирането на мисията на експертите на Превантивно-информационния център – Русе. Тематиката беше свързана с ежедневните проблеми на младите хора, като правилен избор, вземане на решения, отговорност към собствените си постъпки, вредата от ползване на наркотични вещества и др.

Председателят на Общински съвет по наркотични вещества г-жа Радостина Пейкова имаше честа да открие мероприятието и да прочете пред всички присъстващи поздравителния адрес по повод празника, на кмета на Община Русе, г-н Пенчо Милков, които безрезервно застава в подкрепа на експертите на Превантивно – информационния център, работещи по превенция на наркотичните вещества сред подрастващите.

На мероприятието присъстваха, както доброволците на ПИЦ – Русе, така и доброволците на БЧК, Скаути и Младежки парламент. Да се пренесат в магията на театъра имаха възможност и около 300 ученици от най-големите средни училища в града.

Поднасяме своите адмирации на прекрасните актьори, представили ни постановката „Даскалото е COOL“, които в продължение на 70 мин. „плениха“ своята публика. Приятните емоции, които витаеха в залата си проличаха по погледите, усмивките и бурните аплодисменти.

Share this Post

Leave a Comment