Лятна академия

/ август 29, 2023/ Новини/ 0 comments

Общинският съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/ и Превантивно-информационният център /ПИЦ/ – Русе за пореден път проведоха „Лятна академия“ за деца и младежи от крайдунавския град. „Академията“, станалата вече традиционна и очаквана от организатори и участници, и този път не „изневери“ на себе си и предостави възможност на 20 деца и младежи от няколко русенски училища да се включат в множество приключения, наситени с прекрасни емоции.

Тази година организаторите проведоха тридневен летен лагер под надслов „Яко е да кажеш НЕ“. Тръгвайки от родния си град по маршрут В. Търново, Соколски манастир, музеен комплекс „Етъра“, архитектурно-исторически комплекс Боженци, участниците имаха възможност да усетят и опознаят магията и красотата на една малка част от своята Родина. Любезно предоставената информация от екскурзоводи за посетените места допълни познанията на учениците, които на по-късен етап от почивката, чрез интересни въпроси, имаха възможност да споделят своите нови познания.

Лятното приключение в планината беше наситено с много енергия, усмивки и нови пирятелства. Създадена беше организация за богатата програма с включени, спортни образователни и културни дейности.

Обобщавайки информацията и резултатите от проведената Лятна академия, експертите за пореден път отчитат необходимостта от креативност и иновативни методи в превантивната дейност при подрастващите. Предоставяйки възможност на децата и младите хора да участват в занимания, които им носят удоволствие и удовлетворение, общуването с техни връстници, обмяната на идеи, емпатията помежду им и всичко това с деликатната намеса на нас, възрастните е една малка стъпка в успешната борба с употребата на психоактивни вещества.

През тези три дни всички се забавлявахме и се учихме един от друг. Със сигурност, ние възрастните научихме много от малките и по-големи участници. Още по-сигурно е, че създадохме спомени и приятелства, които искрено се надяваме да продължат и да се докажат във времето.

Share this Post

Leave a Comment