“Експерти от ПИЦ Русе проведоха обучение на ученици за сигурността в интернет пространството”

/ ноември 23, 2023/ Новини/ 0 comments

На 22.11.2023г. рано сутринта, офиса на Превантивно-информационния център – Русе се изпълни с радостната глъчка на 22 тийнейджъри от 7 „В“ клас от Средното училище по европейски езици – гр. Русе. Поводът за „гостуването им“ бе заявката, направена от училищното ръководство да се работи в посока формиране на умения за предпазване от посегателства при използването на социалните мрежи, работа в екип, що е то емпатия и др.

В продължение на един учебен час, „изнесен“ в реновирания офис на ПИЦ, подрастващите разделени на групи имаха възможност да разсъждават върху реален казус, близък до тяхната житейска действителност. Сред бурните дискусии като безспорни се оформиха мненията за необходимост от взаимопомощ, приятелство, емпатия, отговорност в отношенията между съученици, учители, родители и близки.

Дали ранния час, дали необичайната не/училищна обстановка или пък нестандартната интересна нова стая, екипът тепърва ще анализира, но срещата премина изключително забавно и оживено и със сигурност ще остави дълготрайна следа в преживяванията на принципно доста ангажираните седмокласници.

Share this Post

Leave a Comment