Доброволци

Доброволчески клуб „Запази цветовете си!“

Какво означава Доброволец?

Доброволецът е човек, който по собствено желание отделя от времето си, за да помага безвъзмездно. Всеки може да стане доброволец, независимо от пол, възраст, религия и т.н. Всичко, от което се нуждаеш, е мотивация и желание да помагаш. Бъди вдъхновение!

Помагаш на другите, помагаш и на себе си!

Думата „доброволчество“ произлиза от думите „добър“ и „воля“. Вече е много разпространена практика и у нас, където има различни варианти да помогнеш и в същото време да развиеш уменията си. Това може да бъде и забавен начин да прекараш свободното си време.

Срещите с нови хора и участието в различни инициативи развиват умения за общуване, организиране, управление на времето, както и работа в екип. Тези умения и знания се придобиват чрез практика, извън училище или университета. Все повече университети и работодатели очакват освен диплома за образование, кандидатите за местата да бъдат с опит. Намирането на първа работа може да се окаже по-лесно, ако имаш доброволчески опит, който да послужи за доказателство за придобити знания и умения.

Каква е нашата кауза?

Каузата ни е насочена към това да популяризираме доброволчеството и да обединим усилията си, с цел да помогнем на повече младежи да избегнат капана на зависимостта, който носи употребата на психоактивни вещества.

Ако се интересуваш от възможността да станеш част от клуба „Запази цветовете си!” – свържи се с нас!