„Всички заедно“

/ февруари 4, 2022/ Новини

Възползвайки се от междусрочната почивка на учениците, експертите от Превантивно-информационния център – Русе организираха среща на 02.02.2022г., в която взеха участие общо седемнадесет настоящи и бъдещи доброволци на центъра от шест от средните училища в града. Поводът за приятната инициатива бе Деня за безопасен интернет, който по традиция от 2004 година до момента, се отбелязва през м. февруари.  По време на срещата, между основно дискутираните теми, бе отбелязан факта, че голяма част от децата, младежите, а и техните родители отделят значително голям процент от времето си на социалните мрежи, като акцент бе поставен от опасностите, които крие интернет пространството, особено у подрастващите. Затова,  оползотворяването на свободното време на младите хора, както и мотивирането им да се включват в социално значими дейности за обществото, продължава да бъде приоритет на цялото ни общество, в частност на екипа на Превантивно-информационния център – Русе.

В тази връзка, след проведените дебати по темата между участниците, екипа на ПИЦ – Русе предостави възможност на учениците да посетят плувния басейн в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – гр. Русе. Там младежите имаха възможност да се запознаят с благотворителната дейност на Фондация „Александър Русев“, чиято кауза е подобряване на благосъстоянието на децата с увреждания.  От своя страна експертът от ПИЦ – Русе Теодор Цветков представи своята нова кауза, а именно преплуването на Черно море с благотворителна цел, касаеща световния проблем с глобалното затопляне.

Видимо респектирани от хората, които се занимават с благотворителност, доброволците на ПИЦ – Русе демонстрираха мотивация за участие в подобни дейности. Младежите отбелязаха развълнувано, че подобни каузи ангажират ползотворно и осмислят свободното време, а удовлетворението от постигнатите успехи е огромно. С това стартират поредицата от събития, с които Превантивно-информационния център – Русе ще отбележи Деня за безопасен интернет.

Share this Post