Водно спасяване

/ август 29, 2023/ Новини/ 0 comments

Преди ползване на открития и закрит басейн в хотелския комплекс, психолог от Български червен кръст /БЧК/ – Русе, Павлин Петров проведе кратък курс по водно спасяване. Разказа какво представлява професията воден спасител и какви отговорности има. Запозна децата и младежите с основните правила на поведение около водните площи /басейни, плажове, реки и открити водоеми/, както и основните принципи за оказване на първа долекарска помощ в случай на инцидент. Целта на Програмата е децата да бъдат запознати с основните опасности при къпане и плуване, оказването на помощ и самопомощ при водни инциденти, като очакванията са да се намали и предотврати риска от водни инциденти.

Експертът на БЧК информира учениците за опасностите, които дебнат във водата.успя да включи в нагледното представяне на „спасяване на давещ се“ всички малки и големи деца, които със сигурност ще запомнят важните неща при оказването на първа помощ.

Придобили вече увереност за ползване на басейна, в свободното си време участниците имаха възможност да се разхладят и да играят различни игри във водата – воден волейбол, състезания по гмуркане и др.

Share this Post

Leave a Comment